Heal Me Turkey

Çalışma Saatleri : Pazartesi - Cuma | 8:00 - 9:00
  İletişim : +90 534 812 04 22

Diş Bakımı

Porselen ve Lamina

Estetik Diş Hekimliği

Beyazlatma

Dişleriniz daha açık bir renk aldığı zaman diş beyazlatma işlemi gerçekleştirilir. Dişe yada diş etine zarar vermeden dişte var olan renk değişimini ortadan kaldırır.

Uygulama süresi: Yaklaşık 90 dakika

Bonding (Yapıştırma)

Bonding işlemi dişteki kusurları gidermek için kullanılır. Var olan çatlak yada hasarı onarmak için renkli kompozit reçine uygulamasıdır. Dişler arasındaki boşlukları doldurmak için de kullanılabilir. Kavite doldurulmayacak ise genellikle anestezi gerekmez.  

Uygulama süresi: 30-60 dakika arasında (bir diş için)

Diş Şekillendirme

Diş şekillendirme, dişleri yeniden şekillendirme, odontoplasti yada enameloplasti olarak bilinir. Kırık yada eğri dişler gibi düzeltilmesi gereken dişlerdeki küçük kusurlar hedeflenir. Dişin şeklini, yüzeyini yada boyunu iyileştirmek için diş parçacıklarının alındığı işlemdir.

Uygulama süresi: 30 dakika arasında

Diş Eti Şekillendirme

Diş etinizin görünüşünü beğenmiyor yada gülümsemenizi gölgelediğini düşünüyorsanız diş eti şekillendirme en iyi seçenek olacaktır. Diş etinin şeklini değiştirme, gülerken diş etlerinin ortaya çıkmasına neden olan fazlalık diş eti dokusunu kesme ve dişleri büyük ölçüde açıkta bırakması halinde yenileme işlemidir.

Uygulama süresi: 1-2 saat
İyileşme süresi: Birkaç gün

Veneer (Kaplama)

Veneer, gülüş görünümünü iyileştirmek için kullanılabilen bir malzeme tabakasıdır ve diş yüzeyini hasara karşı bile koruyabilir. Veneer kırık, parçalanmış, rengi değişmiş yada ortalamadan küçük dişler dahil olmak üzere birçok farklı kozmetik sorunları tedavi etmek için kullanılabilir. Kabuğu ya porselen yada seramiktir.

Uygulama süresi: yaklaşık 3 haftada hazırlanır. 3 saatte uygulanır (10 diş için)
Iyileşme süresi: 2 hafta

Hollywood gülüşü

Mükemmel ve ideal gülüş ararken çoğu kişi, parlak, düzgün ve aralarında diş boşluğu olmayan Hollywood gülüşüne başvurur. Hollywood gülüşü uygulamasında diş kaplamaları (veneer) kullanılır. Birden fazla seansta gerçekleştirilir.

Restoratif Diş Hekimliği

Dolgu

Zamanla dişler kötü kullanımdan yada zarar görmesinden dolayı yıpranır. Bu hasarı yada çatlakları gidermek için dolgu kullanılır. Anestezi uygulandıktan sonra diş hekimi dişte var olan çürüğü temizlemeye devam eder. Daha sonra gerekli olan yere dolgu yapar. Dolgu altın, porselen, gümüş amalgam yada kompozit reçine dolgu olabilir. Dolgular genellikle iyi bakılması halinde 15 yıla kadar dayanır.

Uygulama özellikleri:
Anestezi: lokal anestezi
Uygulama süresi: 20 dakika-1 saat
Ağrı: asgari seviyede
İyileşme süresi: 2-4 hafta

Diş Eti Şekillendirme

Diş kaplamaları dişinizin üstüne yerleştirilebilen diş şeklinde kaplamalardır. Kaplamalar diş çürüğü yada bazı yaralar gibi çeşitli nedenlerden kullanılabilir. Dişin şekli yada boyutu da zamanla değişebilir. Kaplamalar bu gibi sorunları ortadan kaldırır, dişe yapıştırılır ve görünen kısmını kaplar. Renk değişikliğini kapatırken ve diş köprüsünü tutarken dişleri korur, destekler ve yeniler. Diş kapmaları metal, metalle desteklenmiş porselen, pres seramik v.b gibi farklı malzemelerden yapılır.

Uygulama özellikleri:
Anestezi: lokal anestezi
Uygulama süresi: 2-4 saat
Ağrı: asgari seviyede
İyileşme süresi: 2 haftaya kadar

Köprü

Diş köprüsü, boşluğun bir tarafında dişe yapıştırılan eksik doğal dişlerin yerine takma dişler (pontik) takmak için bağlanan üç yada daha fazla krondan oluşan sabit bir protezdir. Genellikle porselenden yapılır böylece estetik olarak dişle kaynaşabilir. Temel olarak dört tip diş köprüsü vardır: geleneksel, kanatlı, Maryland ve implant destekli köprüler. Köprüler gülüşü yenileyebilir, çiğneme becerisini iyileştirebilir ve diğer dişlerin doğru pozisyondan çıkmasını engeller. Kişinin ağız hijyenine ve checkup a bağlı olarak 5-15 yıl arasında kullanılabilir.

Uygulama özellikleri:
Anestezi: lokal anestezi
Uygulama süresi: 1-2 saat (En az 2 kez diş hekimine gidilmesi gerekir)
Ağrı: asgari seviyede
İyileşme süresi: 7-10 gün

İmplantlar

Kaybedilen tek bir yada daha fazla diş için diş implantlarından yararlanırız. Diş implantları çene kemiğine cerrahi olarak yerleştirilen eksik diş kökünün yerini alan metal çivilerdir. Takma dişlerin takılabileceği doğal dişlerden kök deliğini doldurmak için uygulanır. İmplantlar köprüler ve takma dişlere kalıcı bir alternatiftir. Süreç birkaç ay içinde tamamlanır. Bu sürenin çoğu iyileşme ve çenede yeni dişin çıkması için ayrılır.

Uygulama özellikleri:
Anestezi: lokal anestezi
Uygulama süresi: 1-2 saat (diş başına)
Ağrı: hafif
İyileşme süresi: 4-6 ay

Kanal Tedavisi

Kanal tedavisi, çekmek yerine enfekte olmuş yada ağır şekilde hasar görmüş dişi onarma ve kurtarma için yapılan bir tedavidir. Dişin ortasındaki (kök kanalı) enfeksiyona ağızda yaşayan ve dişi ele geçiren bakteriler neden olur ve bu durum diş çürümesinden, sızan dolgu yada düşmeden sonra gerçekleşen zarardan sonra meydana gelebilir. İlk önce bakterilerin temizlenmesi gerekir daha sonra kök kanal doldurulur ve diş dolgu yada kaplama ile kaplanır.

Uygulama özellikleri:
Anestezi: lokal anestezi
Uygulama süresi: 90 dakikaya kadar
Ağrı: asgari seviyede
İyileşme süresi: birkaç gün-2 hafta

Önleyici Diş Hekimliği

Diş Temizleme

Diş temizleme (profilaksi olarak da bilinir) özellikle rutin diş fırçalama sırasında ulaşılması zor alanlarda olmak üzere dikkatlice fırçalama ve diş ipi kullanılmasına rağmen oluşabilecek tartarı temizleme işlemidir (mineral plak). Diş temizleme işlemi dental hijyen uzmanları tarafından yapılır ama temizlik işleminden önce tüm ağız muayene edilmelidir. Diş hekimleri dişler arasındaki ve diş eti hattının etrafındaki plak ve tartarı temizlemek için skaler kullanır.

Ağız Kanseri Taramaları

Ağız kanserinin belirtilerini tespit etmek için diş hekimi yada doktor ağız kanseri taraması olarak adlandırılan muayeneyi yapar. Taramanın amacı, ağız kanserine neden olabilecek prekanseröz lezyonları yada ağız kanserini kanser yada lezyonların en kolay şekilde giderilebileceği ve çok büyük olasılıkla tedavi edilebileceği erken evrede tespit etmektir.

Diş Gıcırdatma (Bruksizm)

Diş gıcırdatma, dişleri gıcırdatma yada sıkma alışkanlığının olmasıdır. Gündüz ve gece (uyku) bruksizmi olarak iki türü vardır. Dişlere yada dişe uygulanan restorasyona zarar verebilir, gerilim tipi baş ağrısına ve aşırı fasiyel ağrı yada çene ağrısına neden olabilir. Diş gıcırdatmayı tedavi etmek için sert akrilik yada yumuşak malzemelerden yapılmış splint ve ağız koruyucuları kullanılabilir. Başka bir yöntem de diş hekiminin diş yüzeylerini yeniden şekillendirmesinin yada kaplama kullanımının gerekli olduğu dental düzeltmeler olabilir.